OM OSS

Hjo Öl Aktiebolag är ett småskaligt bryggeri vid Vätterns västra kant, beläget i den vackra sommarstaden Hjo. Bryggeriet startade sin verksamhet 2017 av vännerna Uno Blixt, Dan Skavhellen och Anders Siberg. Bryggningen sker i samma lokaler, och med delar av det bryggverk som Karl Blixt använde sig av när han startade ”Hjo nya Bryggeri” 1926.Trion bakom ölen

 Tre män som kompletterar varandra väl med kunskaper om bryggeri, energi och teknik förenas de med ett stort gemensamt intresse - att få fram den bästa och godaste ölen! 

På lördag morgon kl. 04.30 tänder Uno i kokgrytan. Kort därefter kommer Anders och börjar med att kontrollera temperaturen. När temperaturen i kokgrytan uppnått rätt grader börjar ingredienserna blandas. Frukosten serveras och Dan anländer, slangar och pumpar ska kopplas så allt flyter på i bryggeriet. En rad olika moment följer och i slutet av dagen finns en färdig vört som tappas över på jästank. Vörten ska jäsa i ca 10 dagar, sedan tappas den över i trycktank för att lagras kallt, 0-3 grader, i ytterligare ca 7-8 veckor. 
Här kan du dricka vår öl

På följande ställen kan du dricka och njuta av vår öl, alla ställen är väl värda att besöka. 

Restaurang Bryggan i Hjo

Restaurang Känsla i Hjo

Husaren pub i Skövde

Pizzeria Alexandra i Hjo

Khilbergsgårdens café & bistro i Hjo

Hotell Bellevue i Hjo

Vete & Råg   

Skomakarn's i Karlsborg

Biergarten i Hjo

SssSko